Категории

Да се биде нарцис и не е така лошо – Како да си ја зголемите самодовербата и да почнете да се сакате себеси

Понекогаш не посветуваме доволно време на себе и сме критични за нашиот изглед. Овие трикови за зголемување на самодовербата ќе ви помогнат да бидете посреќни и поуспешни во животот.

Одговорете на прашањето, дали го гледате вашиот лик секое утро во огледало:

-ДА, секое утро!
Понекогаш, кога имам време.
НЕ, не сакам да го гледам мојот лик во огледало!

Потоа одговорете на прашањето кога се гледате себеси кога се гледате и што велите тогаш:

Дали си велиш дека те сакам? Како покажуваш љубов кон себе? Дали го повишувате гласот кон себе? Дали си кажувате грди зборови? Дали се критикувате себеси, кажувате навреди? Како се однесувате кон себе?

Во огледалото гледам …
и тогаш мислам …
и тогаш велам …

Изговори … Познатиот изговор „Немам време за себе“. Не, не, едноставно не треба да го кажуваш тоа. Како и како го поминувате времето овие денови? Што друго направи за себе? Сакаш да кажеш дека не знаеш што да правиш со досадата? Или пак немате време, бидејќи треба да готвите три оброци и пет закуски?

Направете чекор, два, пет, наназад. Што направи убаво, ново за себе? Кои се убавите зборови и комплименти што си ги кажа? Запомнете барем два дена во последните седум дена, како се направивте посебни. Но, не за другите, заборавете ги другите. Вие сте важни. Дали мислите дека звучи себично и нарцисоидно? Да бидеме малку нарциси, нарцисот е сепак прекрасен цвет. Цвета од април до јуни.

Покрај тоа, нарцисот има моќ да шири весели вибрации. Има позитивно влијание врз луѓето во просторот, ги прави посреќни.

Погледнете се во огледало, бакнете се во огледало и станете нарцис. Прекрасен цвет, кој ќе донесе прекрасна енергија за вас и вашето семејство. Сигурно на почетокот ќе ви биде чудно. Сепак, ВИЕ ќе влијаете врз взаемната среќа со вашите добри вибрации.

Прегледи:
62
Објавено на:
31.08.2021