Категории

Да се вратите на стара љубов е како да подгреете студено јадење – Знаете каков е вкусот

Можеби ве чека и огномет од страст, но сепак бидете внимателно.

Како да реагирате кога една љубовна врска ќе заврши а потоа после некое време, дури и после неколку години, повторно ќе се врати некоја хемија помеѓу бившите партнери? Дали еднаш прекинатата врска треба да се обнови? Многу прашања на кои морате да најдете одговор, затоа што како што велат стручњаците, подгреаната љубов е исто како и подгреано јадење – знаете како изгледа и каков вкус има, но знаете и дека не е баш свежо, како штотуку зготвено.

Старата љубов е како стаклено растение
Психолозите умеат да кажат дека подгреаната љубов е иста како и стакленото растение – убаво, но деликатно. Затоа некогашните партнери секогаш советуваат да расчистите со многу нешта од минатото и да бидат свесни што би можело да ги очекува во повторена љубовна врска. А пред да одлучите да се вратите на старата љубов, послушајте ги нивните совети.

Бидете спремни за огномет
Контактирањето со старата љубов ослбоодува дух од шише. Чувствата кои гнијат под површината тешко се контролираат, затоа, пред да стапите во контакт, бидете сигурни да се подготвите за огномет.
Кога еднаш ќе раскинете. Ако сакате да се споите, морате отворено да разговарате за првобитното раскинување и да сфатите што точно тргнало наопаку.

Расчистете се од минатото
Можно е во претходната врска еден партнер да го повредил другиот и тоа на доста лош начин. Секој одговорен партнер морал да ги објасни своите причини затоа тоа се случило така и да се обиде да ја надохнади неправдата од минатото и да дозволи врската полека да ја прерасне претходната повреда.
Повторно воспоставената врска би можела да биде преоптеретена па поради тоа немојте да брзате, не туркајте и не движете се пребрзо, особено ако вашиот партнер изразува потреба за сопствен простор.

Прегледи:
155
Објавено на:
29.11.2020