Категории

Дали Фејсбук ќе уништи многу врски и бракови со оваа нова опција на тајни разговори?

Фејсбук отвори нова можност за разговори на Messenger. Имено од сега ќе можете да водите тајни разговори, а содржината на истите ќе може да ја читате само вие и оној на кој сте му ја пратиле.

Фејсбук уште минатата недела најави дека планира постепено да им овозможи на корисниците нова опција – тајни разговори. Опцијата ќе биде достапна за корисниците на Android и iOS.

Како што е случајот со WhatsApp, тајните пораки значат дека е невозможно трета страна да ви го прочита разговорот, па дури и ако тоа е самата компанија.

Во случајов, ниту самиот Facebook нема да може да ја открие содржината или да ги контролира разговорите меѓу две лица.

Клучната разлика е во тоа што преку Facebook Messenger тоа е возможно само ако самите го побарате.

Тајните разговори се активираат на следниов начин:

https://www.youtube.com/watch?v=gIJV33hir9o

Прегледи:
27
Објавено на:
08.10.2016