Категории

Дали го знаете најважното правило на Фенг Шуи?

Дали сакате да се чувствувате убаво во домот? Дали сакате хармонија, среќа, здравје и можно богатство?

Следете го најважното правило на Фенг Шуи.

 

Фенг Шуи е древна кинеска доктрина за хармонија и ни помага да внесеме благосостојба во односите, па дури и да го подобриме здравјето преку уредување на домот. Терминот фенг шуи буквално значи „ветер и вода“ и се заснова на верувањето дека сè што не опкружува се состои од движење на енергијата. Па и од предметите во и околу домот.

И, кое е најважното правило на Фенг Шуи?

Хармонијата и среќата се тесно поврзани со редот и чистотата во Фенг Шуи. Предметите што веќе не ни се потребни или уредите што не работат се одговорни за неусогласеноста на енергијата. Ако не можеме да се разделиме од предметите, тоа значи дека не сме подготвени да го заборавиме минатото и не сме подготвени за нов почеток.

Старите, бескорисни предмети емитуваат негативна енергија. Нарушувањето предизвикува вкрстување на различни енергии во просторот, што прави да не се чувствуваме добро во хаосот и не можеме да дишеме со полни гради. Ако се чувствувате нервозно и беспомошно, ова не треба да биде само ваша карактеристика, туку нормален одговор на Фенг Шуи на хаотичното отфрлање на енергијата.

Отстранувањето ќе ви даде простор за нови предмети и со самото тоа и нова енергија. Доколку сакате да прекинете одреден период од својот живот, најпрво ослободете се од предмети што ве потсетуваат на него. Наскоро ќе се врати вашата енергија и желба за дружење и секојдневна радост.

Прегледи:
339
Објавено на:
20.01.2020