Дали кучињата треба да носат зимски кондури? (ВИДЕО)

Зимските кондури за кучињата можат да бидат многу корисни, затоа што ги штитат шепите од повреди, сол, песок. Но, не сите кучиња се љубители на овој моден додаток.

Кондурите за кучиња мора да бидат водоотпорни и меки за да кучињата имаат осет дека стојат на под. Но, многу луѓе купуваат кондури за нивните миленице поради „добриот изглед“ но, тоа не е добро за нив.  На милениците кондурите им сметаат кога одат тие делуваат збунето, затоа што не го чувствуваат подот по кој одат.

Доколку се грижите за вашите домашни миленичиња и нивните шепи, купете им кондури кои ќе бидат меки и кои ќе им овозможат пријатно одење.

А што се случува кога кучињата не се чувствуваат удобно во своите кондури? Погледнете го видеото за да дознаете.

 
Коментари

[fbcomments]