Дали постојано го полните мобилниот телефон во текот на ноќта?

Сите ние ги полниме нашите телефони преку ноќ, зарем не?

Оставањето на вашиот телефон да биде поврзан со полначот дури и откако е 100% целосно наполнет  – долгорочно ја оштетува батеријата.

 

Кога вашиот телефон ќе достигне 100%, во тој момент почнува да прима „вибрации“ за да ја заштеди енергија на батеријата што предизвикува многу стрес и на крајот ја уништува. Затоа, телефонот треба да се исклучи кога батеријата ќе достигне 100% … што е многу тешко ако слатко спиете.

 

Покрај тоа, се препорачува секогаш да не го полните вашиот телефон до 100%. Целосно наполнетатаа батерија произведува висок напон, што не е добро, дури и ако сакате да работи подолго време.

 

И уште едно предупредување: дури и полнењето на вашиот телефон не се препорачува неколку пати во текот на денот, бидејќи само ја оштетува батеријата долгорочно.
Коментари

[fbcomments]