„Дали си мртовец со срце кое чука?“ – Кукла од Памук

„Еднаш некој ме праша дали се умира кога срцето престанува да чука.
-Не!, одговорив.
Можеш да бидеш мртов и со срце кое чука,
ако внатре во него има само злоба и прашина.
Се насмевна и ми рече
-Тогаш на овој свет има многу повеќе мртовци кои живеат,
отколку такви кои лежат под земајта.“

 

Следете за повеќе: https://www.facebook.com/kuklaodpamukblog/
Коментари

[fbcomments]