Категории

Дали сте заглавени во КАРМИЧКА ВРСКА – Сигнали кои откриваат дека вашиот партнер е лекција од минатиот живот

Дали знаете за врски кои започнуваат убаво и романтично, а завршуваат токсично и со страдање. Ова е еден од главните знаци на кармичка врска. Кармата е последица на влијанието на постапките на една личност врз животите на луѓето околу него. Кармичките односи исто така се создаваат врз основа на вашите постапки.

На почетокот врската е полна со љубов, нежност, романтика и страст, но со текот на времето почнува да ја покажува својата вистинска состојба. Врската се претвора во токсична атмосфера од која многумина не наоѓаат излез. Причината за кармичка врска е вашата карма врз основа на врските и врските што сте ги создале во минатото. На пример, според законот на кармата, ако сте ја изневериле саканата личност без каење, тогаш на крајот ќе се најдете во врска во која ќе бидете изневерени.

Кога ќе ви се случи ваков однос, тоа е повик за подигање на свеста и ве поттикнува да размислите како се однесувате со луѓето за кои се грижите. Еве ги знаците дека сте во токсична кармичка врска:

1. Силна страст
Оваа страст е неверојатна на почетокот на врската. Тој е толку силен што укажува на тоа дека овие луѓе се предодредени да бидат заедно. Иако страста во врската треба да се негува, доколку сте во токсична или кармичка врска, тогаш таа привлечност ве спречува да го напуштите партнерот, иако морате да го направите тоа.

2. Опсесија
Кога сте во кармичка врска, опседнати сте со партнерот. Сакате да знаете што прави, што гледа, што мисли и што зборува речиси секоја минута што ја поминувате одделно. Постојано размислувате за тоа што тој моментално го прави.

3. Негативни чувства
Дали се чувствувате лошо и несигурно кога партнерот не е околу вас? Секое негативни чувства што ќе се појават може да бидат знак на тревога.

4. Љубомора
Опсесијата секогаш доаѓа со љубомора, а во кармичката врска љубомората се јавува во време кога не можете да се ослободите од стравот. Малку љубомора во врските често знае да биде сочувствителна, но токсичната љубомора и постојаната контрола на партнерот ги преминува границите и вели дека сте во нездрава врска.

5. Контрола
После љубомората доаѓа контролата. Вие и вашиот партнер можете да користите различни начини за да се контролирате еден со друг. Значи, тоа може да биде вистинско или виртуелно следење на вашата сродна душа или забрана за средба со нејзините пријатели и семејството. Ова е обично случај ако вашите пријатели и семејството отворено не го одобруваат вашиот избор на партнер. Доколку вашиот партнер се обидува да ве отуѓи или одвои од вашите најблиски, треба да ја прекинете оваа врска.

6. Гнев
Секаков вид на гнев во врската носи негативност и го загрозува квалитетот на врската. Изливите на гнев се неоправдани и никогаш не треба да дозволите некој да го истури гневот врз вас.

7. Интуиција
Ако сте во токсична врска, веројатно постојат три области од вашето тело, ум и личност кои веќе се свесни за тоа: вашиот мозок, вашето срце и вашите црева. Слушајте ја вашата интуиција. Таа ретко греши. Ако вашата интуиција ви кажува дека нешто не е во ред меѓу вас, размислете добро да ја прекинете врската.

8. Себичност
Здравите односи се градат на способноста да се дава и прима. Ако постојано се натпреварувате со партнерот и ако едната страна очекува сè и не дава ништо за возврат – тогаш точно е дека сте заглавени во „кармичка“ врска.

Кога ќе препознаете токсична кармичка врска, треба веднаш да излезете од неа. Не чекајте да се насоберат проблемите, бидејќи тие сè понеповолно ќе влијаат на вас. Заслужувате вистинска љубов и искреност во врската, а не илузија, измама и болка.

Прегледи:
378
Објавено на:
29.11.2021