Категории

Дали живеете неисполнет живот – Знаци сведочат дека треба нешто да промените

Се случува да размислуваме колку сме добри, колку сме среќни, но всушност многу од нашите постапки можат да бидат знаци дека животот ни е неостварен.

Каков е твојот живот? Дали си задоволен? Дали живеете онака како што сакате или како што мислите дека треба затоа што другите го прават тоа? Дали си среќен? Секој ќе даде различен одговор, но и да е се супер и да сте задоволни, тоа не мора да значи дека животот ви е исполнет. Можеби некој е навидум среќен затоа што ја поседува најновата колекција на престижен моден бренд и постојано се забавува, но тоа не значи дека животот му е полн.

1. Сонување
Сонувањето не е погрешно. Во ред е одвреме-навреме да размислувате за фантастични работи. Но, ако забележите дека поголемиот дел од денот го поминувате во сон, тогаш можеби нема да бидете задоволни со вашата реалност. Некои луѓе го користат мечтаењето како бегство од својата несреќа

2. Бркање љубов
Никој не треба да ја брка љубовта со сила, таа треба да ти дојде или да се заљуби. Ако постојано прелистувате страници за запознавање, опсесивно одите на места само за да запознаете некого, тоа може да биде израз на очај и да значи дека животот не ви е исполнет, дека не сте научиле да се сакате себеси и дека мислите дека не можете живеј ако немаш никој наоколу.

3. Неподнослива досада
Ако некој постојано бара нови активности, ако постојано бара нови начини да се забавува за да не му биде досадно, а сепак му е досадно, тоа е еден од знаците за неостварен живот. Ако не можете да ја видите смислата и целта на вашиот живот, постојано ќе се трудите да го окупирате секој момент. Не сакате да се соочите со фактот дека не знаете што правите или што сакате.

4. Неодлучност
Дали сте имале проблеми со донесувањето одлуки во последно време? Ако е така, тоа може да биде затоа што се чини дека вашиот живот некако е заглавен. Ова е особено точно ако треба да донесете голема одлука и постојано да ја одложувате. И се додека избегнувате да ја донесете оваа одлука, вашиот секојдневен живот ќе изгледа мрачен и сив. Ќе изгледа како нешто да недостасува додека конечно не одлучите што да правите.

5. Се обидувате да се вклопите
Некои луѓе се обидуваат на секој начин да се вклопат – носат она што другите луѓе го носат, размислуваат како другите, живеат како другите, прават исти активности. Ако се најдете дека сакате да се вклопите во група или едноставно се обидувате да имитирате друга личност, тоа значи да живеете неостварен живот.

6. Зависност
Дали знаевте дека можете да бидете зависни од било што? И ако сте зависни од нешто, може да бидете неисполнети во вашиот живот. Зависноста е дизајнирана да ве направи среќни: неколку примери се кафе, алкохол, опијати, цигари, безалкохолни пијалоци, храна…

7. Спиете премногу
Ако спиете повеќе од вообичаено, тоа може да биде депресија или само чувство на неисполнување. Сепак, ова чувство може да доведе до депресија со текот на времето. Дремењето кога ви треба кратка пауза е во ред, но спиењето речиси цело време може да значи дека не знаете што да правите со себе или не сакате да се соочите со светот. Наместо да го гледате својот неостварен живот, повеќе би сакале да го игнорирате.

Прегледи:
173
Објавено на:
15.01.2022