Дали знаете што сакате во животот?

Само помеѓу 3-5% од светската популација точно знае што сака во животот и има јасно поставени цели. 

Могумина поминуваат низ животот без да се обидат да го променат, обвинувајќи ја лошата судбина или пак околината за сите лоши работи кои им се случуваат- покажува студијата на научниците од Австралија.
Научниците кои го правеле истражувањето на оваа тема заклучиле дека генерално сите се демотивирани ако незнаат што сакаат, па и не се трудат да работат на тоа за да им биде подобро. Затоа советуваат уште веднаш да ги превземеме работите во свои раце, не чекајќи животот да ни се случува без нас. Како? – Кога ќе добиеме одговор веднаш ќе бидеме помотивирани и ќе почнеме да ги остваруваме целите-една по една.
Коментари

[fbcomments]