Даниел Кајмакоски ќе пее за Македонија на Евровизија 2015!?

Данел Кајмакоски ќе пее на Евровизија за Македонија но доколку победи на Скопскиот фестивал. Имајќи ја предвид листата а изведувачи, тој ќе има голема конкуренција. Победникот на Скопје фест и македонскиот претставник на Евровизија 2015 ќе биде избран со собирање на гласовите доделени од жири-комисијата и по пат на телефонско гласање на принцип 50:50.   МРТ ги објави имињата на 20 кандидати кои влегуваат во трката за следен македонски евровизиски претставник. Скопје фест ќе се одржи на 12 ноември во Скопје, во Метрополис арената, а победникот ќе ја претставува земјата на Евровизија која следната година ќе се одржи во Виена  Во продолжение следува листата на учесници:

1. Ристо Самарџиев и Влатко Илиевски – Север-југ

2. Лена Заткоска – Ало

3. Александра Јанева – Во твојот свет

4. Наде Талевска – Знам

5. Сања Ѓошевска – Сакам да летам

6. Викторија Лоба – Ми фали некој како тебе

7. Горан Наумовски и Сања Керкез – Миг без тебе

8. Лидија Кочовска и Марјан Стојановски – Сонце без облаци

9. Вера Јанковиќ – Сакам да летам

10. Евгенија Чанчалова – Да не те сакам

11. Данијел Кајмакоски – Совршена бура

12. Тамара Тодевска – Брод што тоне

13. Александар Тарабунов – Марија

14. Димитар Андоновски – Се што ветив

15. Верица Пандиловска – Само за тебе

16. Тања Царовска – Пеколно ми недостасуваш

17. Мијата – Длабоко во себе

18. Јоце Панов – Ни љ од љубовта

19. Александра Михова – Срце чува спомени

20. Сашо Гигов-Гиш – Блуз

 

Победникот на Скопје фест и македонскиот претставник на Евровизија 2015 ќе биде избран со собирање на гласовите доделени од жири-комисијата и по пат на телефонско гласање.
Коментари

коментари