Категории

ДЕНЕС Е МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА СЕМЕЈСТВОТО: ПРЕГРНЕТЕ ГИ СВОИТЕ НАЈБЛИСКИ!

Меѓународниот ден на семејството претставува можност да се подигне свеста за прашањата поврзани со семејството и да се зголеми знаењето за социјалните, економските и демографските процеси што ги засегаат. Тоа инспирираше серија настани за подигнување на свеста, вклучувајќи ги и националните денови на семејството. Во многу земји, овој ден е можност да се нагласат различни области од интерес и важност за семејствата.

„Семејството е едно од ремек-делата на природата“, Џорџ Сантајана

„Семејствата се компасот кој не води. Тие се инспирацијата за постигнување цели и сигурното место кога ќе потфрлиме“, Бред Хенри

„Семејството не е важна работа, тоа е сѐ“, Мајкл Џи Фокс

„Наречете го клан, наречете го мрежа, наречете го племе, наречете го семејство: Како и да го наречете, кој и да сте, потребно ви е“, Џејн Хауард

„Најважните нешта во животот се семејството и љубовта“, Џон Вуден

„Нема ништо подобро од одењето дома кај семејството, јадејќи добра храна и уживајќи со нив“, Ирина Шајк