Категории

Денот повторно ќе се роди и вие ќе имате нова шанса да започнете сè од почеток

Мојата единствена мала надеж за вас денес е ова: Не дозволувајте да животот едноставно да ви се случува. Она што се мисли под тоа е – немој да постоиш само во просторот што го окупираш – се надевам дека навистина, навистина ќе живееш.

Кога ќе се разбудите, се надевам дека сте благодарни за новиот почеток. Се надевам дека забележавте како здивот влегува и излегува во вашето тело, и се надевам дека се чувствувате среќни што сте живи. И тогаш се надевам дека ќе излезете надвор и ќе го забележите начинот на кој поздрав со странец може да донесе насмевка која ќе го озрачи целото нивно лице.
Се надевам дека активно избирате, во секој изминат момент, посегнувате по она што ќе запали оган во вас. Ако тоа е сон: следете го немилосрдно. Ако станува збор за љубов: проверете дали знаат дека се грижите.
Што и да правите, каде и да сте – се надевам дека ќе го сторите тоа со сето свое срце.
И, ве молам, знајте дека е во ред да ги немате сите одговори во моментов.
Сонцето утре ќе изгрее уште еднаш.

Прегледи:
61
Објавено на:
08.03.2021