Категории

Детална анализа на карактерот и одлуките во кариерата според месецот во кој сте родени

Септември

Ако сте родени во овој месец, бројот 9 ви е од голема важност. Веројатно ќе имате многу улоги во вашиот живот бидејќи сте интелигентни и флексибилни. Исто така сте и многу добро организирани. Вашата најголема слабост е депресијата. За да успеете, понекогаш треба да го исклучите вашиот внатрешен глас кој ве критикува.

Особини на луѓето родени во септември

Внимателни и организирани. Тврдоглави. Тивки. Верни. Чувствителни и многу дарежливи. Имаат добра меморија. Можат самите да се мотивираат. Сакаат спорт. Ретко покажуваат емоции и се чуваат во себе. Претенциозни, посебно кога станува збор за врски.

Што велат научниците за нив?

Најдобрите во училиштето се најчесто родени во овој месец, бидејќи речиси секогаш се најстарите во класот. Големи се шансите да завршат факултет и да изградат кариера.

Октомври

Ако сте родени во октомври, вашиот број е 10. Вие имате многу среќа. Кога ќе си поставите цел, речиси секогаш ја постигнувате. Негативната страна на вашата личност е тоа што многу лесно влегувате во расправии и сакате да се одмаздите. Ако можете да се справите со вашите „демони“, можете да успеете повеќе од што сте замислувале. Имате потенцијал да бидете лидер во вашата област.

Особини на луѓето родени во октомври

Обожаваат да разговараат. Секогаш ја возвраќаат љубовта. Пријателите им се од голема важност. Лесно се повредуваат но и лесно преболуваат. Лојални. Не им е грижа што мислат другите. Сакаат патување, уметност и литература. Знаат да бидат љубоморни, но секогаш се искрени. Лесно ја губат довербата. Сакаат деца.

Што велат научниците за нив?

Овие луѓе живеат најдолго. Во просек, живеат околу 160 дена повеќе од оние кои се родени во пролет. Причината за ова е светлината која ја примаат во текот на бременоста и во раниот развиток.

Ноември

Ако сте родени во ноември, бројот 11 е важен за вас. Вие сте емпати. Како и да е, понекогаш вашата чувствителност може да ве порази и тоа да доведе до стрес и психолошки проблеми, како што се замор и депресија. Многу често сте пример за другите и би биле одличен учител.

Особини на луѓето родени во ноември

Имаат многу идеи. Тешко е да ги разберат. Уникатни и брилијантни. Можат да бидат добри лекари. Таинствени. Секогаш размислуваат за нешто. Не зборуваат многу. Храбри и дарежливи. Стрпливи. Сакаат да бидат сами и размислуваат поразлично од другите. Романтични. Несигурни во врските. Не можат да си ги контролираат емоциите.

Што велат научниците за нив?

Луѓето родени во ноември се песимисти. Причината за ова е бидејќи имаат недостаток од допамин, „хормонот за среќа“, што е исто поврзано со изложувањето на светлина по раѓањето.

Декември

Ако сте родени во декември, вашиот број е 12. Вие сте филозоф. Исто така имате многу среќа, па љубовта и богатството лесно доаѓаат кај вас. Имате активен социјален живот. Проблемот кај вас е тоа што се сметате за премногу среќни, па некогаш превземате големи ризици. Клучот до вашиот успех е да сфатите дека сепак не сте бесмртни.

Особини на луѓето родени во декември

Лојални и дарежливи. Патриоти. Амбициозни и сакаат да се дружат. Искрени. Имаат краток темперамент.

Што велат научниците за нив?

Луѓето родени во овој месец имаат големи шанси да бидат со астма или алергии. Можеби причината за ова е затоа што се родени кога гриповите и другите вируси имаат најголем замав. Недостатокот на светлина во првите месеци од животот може да предизвика биполарно растројство кај овие луѓе.

1 2 3

Прегледи:
993
Објавено на:
04.04.2017