Детска или зрела љубов? Овие 5 примери ја прават разликата

Многу луѓе влегуваат во љубовни врски поради погрешни причини, а во врската ги внесуваат истите слабости и емоционални чувства кои ги имале како деца. Како дете кое не е способно да ги задоволи своите потреби, неговите старатели или во овој случај партнери стануваат замена за сите емоционални недостатоци. Ова се 5 примери на детска наспротив зрела љубов.

 

Детска љубов: Се плашите од напуштање.

Зрела љубов: Сигурни сте во себе и можете да ги контролирате чувства без да ве обземат.

Детска љубов: Потребно ви е постојано докажување на љубов.

Зрела љубов: Верувате дека сте сакани и не барате докази за тоа постојано.

Детска љубов: Немате контрола врз вашите емоции и лесно се понижувате кога правите грешки.

Зрела љубов: Ги прифаќате своите недостатоци и тоа не ве плаши.

Детска љубов: Се плашите од промени и одбивате да се промените.

Зрела љубов: Знаете дека излегување од комфорната зона е добро за вас.

Детска љубов: Ќе сторите сé за да не ја изгубите врската.

Зрела љубов: Знаете како да прифатите загуба, но се сакате да се загубите себеси.
Коментари

[fbcomments]