Категории

Девет напуштени нуклеарни бункери кои се трансформирани во прекрасни простори

Земјата неодамна ја тестираше својата најмоќна меѓуконтинентална балистичка ракета, која лидерот Ким Јонг Ун тврди дека може да стигне до САД. Министерството за надворешни работи на Северна Кореја, исто така, во средата рече дека војната на Корејскиот полуостров е „неизбежна“.

Овие предупредувања може да бидат една од причините зошто некои луѓе од Токио до Австралија до САД покажуваат интерес за купување на бункери дизајнирани да го зачуваат животот во случај на нуклеарна експлозија.

Меѓутоа, многу бункери од 20-от век, сепак, беа репродуцурани бидејќи нуклеарните закани се чинеше дека исчезнаа во последниве децении. Архитектите старите бункери  ги претворија во креативни простори, вклучувајќи фарми, ноќни клубови и апартмани. Погледнете ги интересните трансформации.