Категории

Девојка со Даунов Синдром ќе се натпреварува на Мис на САД

Микејла Холмгрен е девојка со Даунов синдром, која освои две награди на изборот за убавина Мис Минесота. Таа сака на овој начин да ја покаже другата страна да Дауновиот синдром.

Микејла не можеше да ја тргне насмевката од своето лице откако ја доби тијарата и беше прогласена за Мис Минесота. Таа стана првата девојка во историјата која има Даунов синдром и ќе се натпреварува за Мис САД.

Холмгрен танцува уште од 6-годишна возраст и обожава да настапува пред голема публика и да ја покажува својата сила и радост на сцена. Танцувањето е начин кој што и помага да се изрази. Таа сака да им покаже на луѓето што може да направи и дека може да пружи повеќе.ж