Категории

Девојка ја напушти својата добро платена работа за да се грижи за 200 животни

Постојат луѓе кои својот живот го посветуваат на немоќни суштества. Една таква личност е Одри Рејчел (33), која реши да ја продаде куќата и да ја напушти својата работа за да може да се грижи за скоро 200 животни. Чини десетици илјади фунти.

И пред само една година, таа живееше во куќа со четири соби и водеше сопствен пансион за кучиња. На крајот на денот, таа ќе им ги врати кучињата на нивните сопственици, но беше посветена на грижата и посвојувањето на напуштени животни и кучиња скитници. За жал, ги имаше толку многу што не можеше да им помогне на сите, па затоа реши да направи голема промена во нејзиниот животен стил.

Затоа, таа се откажа, ја продаде својата куќа и се пресели во огромна куќа стара 200 години на село, каде што можеше да им помогне на залутаните. Оттогаш таа не погледна назад.

„Започнав на згрижувалиштето пред една година. Спасив многу животни во мојот живот, но бев ограничена. Сакав да имам повеќе време за нив, повеќе простор да ги сместам и повеќе пари да потрошам за нивните потреби“ – вели Одри и додава.
„Престанав, ја продадов мојата куќа и купив поголема во средина на никаде. Се преселив во мојата нова куќа во февруари 2020 година и во тоа време имаше 60 хектари. Меѓутоа, во меѓувреме, купив уште три недвижнини покрај мојата, вклучително и куќа за сестра ми, која се всели да ми помогне. Сега веќе се околу 200 хектари.“

Одри признава дека тоа бил тежок избор. Остави работа која и беше одличен извор на приход за која работеше со години.
Сега нејзината фарма стана непрофитна организација, така што таа може официјално да прима донации од други љубители на животни кои ја поддржуваат нејзината работа. Заедно со нејзината сестра Андреа се грижи за околу 200 животни.

Прегледи:
80
Објавено на:
23.03.2021