Категории

Девојките го мразат меѓутоа мажите го обожаваат да го видат ова на женското тело

Ова нешто на своето тело жените го мразат, но мажите сметаат дека е привлечно.

Спротивно од општото (женско) мислење, еден дел од телото жените го сокриваат поради несигурност а тоа е всушност она кое им се допаѓа на мажите.

Една позната страница посветена на фитнес, спроведе анкета за привлечните физички особини на двата пола а резултатите доведоа до интересен заклучок.

Анкетираните мажи наведоа дека стомакот е пожелна женска физичка особина. Дури и мажите кои сакаат мускулести и атлетски градени жени навеле дека стомачето е секси и сакаат да го видат кај жените повеќе отколку убаво оформени стомачни.

87% од мажите изјавиле дека прво ги забележуваат очите кај дамите, а потоа усните. Голем дел од машките испитаници потврдиле дека преферираат „просечен“ изглед на женското тело а атлетски граденото тело кај жените им е приоритет само на 3% од анкетираните мажи.

Прегледи:
220
Објавено на:
03.12.2020