Категории

Џабе си го трошите времето – Знаци кои докажуваат дека сте во врска со маж кој е слабак

4 знаци дека мажот е ментално и емоционално слаб – внимавајте со кого започнувате врска!

Како знаеш на кого му го даваш своето срце? Дали е можно веднаш да откриете кој стои пред вас – одговорен, возрасен, кој е подготвен за семејни односи и заеднички живот? Или инфантилен, нарцисоиден, незрел човек, личност која нема ментална и емоционална сила, некој што сака да манипулира и е слаба личност.

Многу е тешко за секоја жена на самиот почеток, кога сите се претставуваме во најдобро светло, да открие кои се скриените карактерни особини на мажот. Ако успеете во тоа, ќе се поштедите од разочарувања, време, напор и нерви.

Овие 4 карактеристики на карактерот откриваат дека сте сретнале слабак:

1. Променливо, каприциозно расположение
Слабите мажи често сакаат да изгледаат силно, па често ја менуваат празнината со ароганција и лажна самодоверба. Честопати се себични, но овие сигнали се главно невидливи на самиот почеток. Тоа се луѓе кои прават хистерија и драма дури и во најобичните прашања, и главно е невозможно да се задоволат неговите желби. Нестабилност, нестабилно расположение и навика за ескалација на конфликт – со манифестација на овие сигнали, размислете дали сте подготвени да изградите сериозна врска и да започнете семејство со невротичен човек.

2. Нема волја да помогне
Одбивањето основна помош ќе каже многу за мажот. Ако тој не ве поддржува и не помага во основите, никогаш не можете да видите поддршка во него. Слабите мажи имаат тенденција да избегнуваат домашни работи, да даваат помош и да ви дадат поддршка во критични ситуации.

3. Страв од одговорност
Секоја одговорност е ризик, така што слабиот човек речиси никогаш нема да го преземе. Тие генерално избегнуваат сериозни прашања и ќе се обидат целиот товар на ситуацијата да ви го стават на грб. Ова е лесно да се види во раните фази на врската, само обрнете внимание на тоа како тој ги третира своите грешки и дали го одржува својот збор. Ако постојано ја префрла вината за своите постапки на други и никогаш не ги исполнува своите ветувања, ова е знак на слабост.

4. Недостаток на почит
Грубата комуникација, негативните чувства и непочитувањето на вашите желби и одлуки укажуваат дека е време да ја напуштите оваа врска. Почитувањето е клучно за стабилна врска или брак, и без тоа, љубовта не може да постои. На почетокот на врската, можете да откриете колкава почит има вашиот партнер обрнувајќи внимание на тоа како зборува за своите поранешни врски, набудувајте како се однесува со странци (на пример, комуницира со вработените во кафуле или продавница), како зборува за пријателите.

Вие сте креатори на вашиот живот, но никогаш не заборавајте дека вистинската љубов не боли, таа е убава, чиста, искрена и лесна. Вие само го заслужувате тоа. Не трошете време на погрешни луѓе, врски и избегнувајте разочарување секогаш кога е можно.

Прегледи:
211
Објавено на:
17.09.2021