Категории

Џамија во Инстанбул е сега дом на уличните мачки (ВИДЕО)

Уличните мачки во Истанбул сега живеат во оваа џамија, откако Мустафа им ги отворил вратите на храмот.

Сега тие се гости во џамијата, слободно шетаат наоколу, спијат и јадат. Мустафа обожува мачки, оттаму и таквата грижа за нив, тој си игра и внимава на нив. Нивниот број се зголемува, особено во ладните денови кога на многу животни им треба топло засолниште.

 

Прегледи:
314
Објавено на:
30.08.2017