Категории

Џулија Робертс објави слика без шминка и порача: „Совршенството е болест на овој век. Се трудиме да го поправиме видливото, додека операцијата и треба на душата, а не на лицето“

Убава и талентирана, одличната холивудска актерка Џулија Робертс, на својот приватен профил објави своја фотографија, без трошка шминка.

Фотографијата беше придружена со многу инспиративен текст:
Совршенството е болест на овој век, го покриваме лицето со еден тон шминка, земаме ботокс и се лишуваме од природниот изглед.

Се трудиме да го поправиме видливото, додека операцијата и треба на душата, а не на лицето. Време е да направиме нешто за себе на поинаков начин.

Како можеш да очекуваш другите да те сакаат, ако не се сакаш себеси??? Мора да бидете задоволни со себе. Не е важно како изгледате однадвор, важно е што е внатрешно.

Сакам да ја споделам оваа фотографија без шминка со сите, но сакам да видите подалеку од тоа.

Сакам да се прифатам себеси таква каква што сум, да се помирам со мојата вистина, да се прифатам таква каква што сум и да се сакам онаква каква што сум.

Прегледи:
123
Објавено на:
05.07.2022