Категории

Дизајнер кој трансформирал арапски зборови во нивното буквално значење

Архитектот и графичкиот дизајнер Махмуд Тамам ја пресликал својата љубов кон манипулација на букви и зборови, преку овој интересен проект. 

1. Глушец

2. Мачка

3. Лисица

4. Кит

5. Патка

6. Жирафа

7. Куче

8.Велосипед

9. Кафе

10. Коала

11. Орел