Категории

Додека сте живи и здрави, се е можно, и имате неограничен број обиди да ја постигнете целта!

На сите им се случило многу пати во животот да не успеале – не ја добиле посакуваната работа, паднале на испит, не успеале да ја постигнат својата цел, да помогнат на некој што го посакувале, бракот им пропаднал, не успеале како родители. … Што и да е, сите бевме во слична ситуација.

Некогаш воопшто не зависи од нас, туку од околностите, некогаш немавме среќа, а во некои случаи беше наша вина. Но, што и да се случи, тоа не е причина никогаш повеќе да не се обидете. И не треба повторно да се плашите од неуспех. Па што ако се повтори? Не е крај на светот. Ќе се обидете повторно!

Еве зошто е важно да не се откажувате!

– Неоткажувањето е единствениот начин да се успее. Не постои поважна вештина во животот од тоа да се вратите на нозе после неуспех.

– Додека сте живи и здрави, се е можно, па имате неограничен број обиди да ја постигнете целта. И не треба да се срамите дури и ако го пробате истото сто пати.

– Бидете реални. Не очекувајте да успеете при првиот обид. Бидете подготвени дека ќе има грешки, но со тоа искуство.

– Ти си посилен отколку што мислиш. Еден мал проблем не може да ве спречи.

– Сите го направиле тоа пред тебе, тоа не е ништо што не можеш да го направиш!

– Верувај во твојот сон, дури и ако ти кажат дека тоа е невозможно. Дали навистина мислите дека сè што стои на земјата е создадено со целосна поддршка и одобрување од другите?

– Вашите најблиски можат да ве инспирираат повеќе од кога било да не се откажувате и да продолжите по својот пат. Споделете ги вашите искуства и желби со нив.

– Има луѓе на кои им е многу полошо од тебе. Така тие продолжуваат да се караат.

– Размисли, кој би сакал да биде сега на твое место, кој мисли дека си подобар од него, кому си инспирација? Инспирирајќи ги другите, си помагате себеси, мотивирани сте да продолжите напред без да се откажувате.

-Веќе си толку блиску. Кинеската мудрост вели дека искушението да се откаже ќе биде најсилно непосредно пред победата. Значи, ако желбата за предавање стана особено голема, победата не е далеку!

Прегледи:
340
Објавено на:
10.03.2022