Категории

Доделување Оскари 2023 – “Everything Everywhere All at Once“ номиниран во повеќе категории

95-тото доделување на Оскари ја одбележа победата на филмот “Everything Everywhere All at Once“ којшто ги „украде“ повеќето од наградите.

Филмот беше номиниран во седум категории: за најдобар филм, најдобра режија, најдобра актерка во главна улога, најдобар актер во споредна улога, најдобра актерка во споредна улога, најдобро сценарио и најдобра монтажа.

Останатите од најдобрите филмови покрај победничкиот беа:

1. “All Quiet on the Western Front“

2. „Avatar: The Way of Water“

3. “The Banshees of Inisherin“

4. „Elvis“

5. „The Fabelmans“

6. “Tar“

7. “Top Gun: Maverick“

8. “Triangle of Sadness“

9. “Women Talking“

 

Прегледи:
37
Објавено на:
14.03.2023