Доењето во комбинација со јогата може да биде забавна авантура (ВИДЕО)

Доењето е прекрасно искуство, средство со кое мајката му го предава најдоброто и најхранливото од себе на своето малечко.

Со цел да го направи доењето поинтересно, мајката Карли Бенар од Тексас вежба јога. Таа е мајка на 3 деца од 1 ипол, 4 и 6 години.

По раѓањето на своето прво дете, дознала дека боледува постнатална депресија. Со цел да направи нешто добро за себе, за своето здравје и за своето дете, решила да почне да вежба јога.

Интересно е тоа што за време на доењето , таа паралелно практикува јога. На овој начин, се ослободува од стресот. Звучи неверојатно нели? За да се уверите како изгледа тоа, погледнете го видеото и фотографиите.

A beggar had been sitting by the side of a road for over thirty years. One day a stranger walked by. “Spare some change?” mumbled the beggar, mechanically holding out his old baseball cap. “I have nothing to give you,” said the stranger. Then he asked: “What’s that you are sitting on?” “Nothing,” replied the beggar. “Just an old box. I have been sitting on it for as long as I can remember.” “Ever looked inside?” asked the stranger. “No,” said the beggar. “What’s the point? There’s nothing in there.” “Have a look inside,” insisted the stranger. The beggar managed to pry open the lid. With astonishment, disbelief, and elation, he saw that the box was filled with gold. I am that stranger who has nothing to give you and who is telling you to look inside. Not inside any box, as in the parable, but somewhere even closer: inside yourself. Eckhart Tolle, The Power of Now Pants by @mindfulbohemian Machine washable mat by @yellow.willow.yoga

A post shared by Carlee Benear (@carleebyoga) on
Коментари

[fbcomments]