Доказ дека среќата е избор: Немаат дом, но имаат љубов еден кон друг!

Оваа мајка и нејзиниот син биле забележани играјќи се сред густ сообраќај. Наспроти сиромаштија и без никакви материјални средства, мајката и нејзиниот син успеваат да бидат среќни и задоволни и да се забавуваат. Овој вид на игра е популарен начин кај филипинските семејства да ги забавуваат своите деца.

Оваа и сличните на неа фотографии нека не потсетуваат секогаш дека не можеме да избираме што ќе ни се случи, но можеме да избереме да бидеме среќни без оглед на околностите.
Коментари

[fbcomments]