Категории

Доколку ги имате овие 2 симптоми не паничете: Не сте заразени од коронавирус

Овие денови се пишуваат разни вести околу појавата на нови симптоми на коронавирусот, но овие 2 не се знак дека сте заразени од него

Многумина веруваат дека повраќањето и губењето на аптетитот се симптоми на зараза од Covid-19, но докторите објавија вест дека сепак тие не се знак дека сте заразени.

Потврдено е дека симптоми на коронавирусот се пред се, инфекции на горните респираторни патишта – како болки во грлото, температура, секрет од носот, кашлица, забрзано и отежнато дишење.

Губење на апетитот или повраќање може да се појави единствено како реакција од пропишани лекови. Дијареата исто така не е симптом на коронавирусот, но може да се појави како последица од конзумирањето на лековите.