Категории

Доколку сакате да ослабете избегнувајте ги овие 5 пијалоци

Овие 5 пијалаци дебелат.

Отсекогаш се мислело дека само цврстата храна дебелее. Но соковите и другите напитоци можат да бидат причина поради која немате линија каква што сте посакувале или поради која диетата не ви успева.

1.Чоколадно млеко
Чоколадното млеко има околу 150 калории по чаша што е нешто помалку од 10% потребен внес на калории дневно кај возрасна женска особа.

2.Вода со вкус
Водата со вкус има околу 20-40 калории по 100мл што е околу 100 до 200 калории по шише од половина литар, односно 5 до 10% од дневната потреба за калории.

3.Бело вино
Белото вино во просек има 140 калории по чаша. Ако испиете две чаши бело вино, слободно можете да го прекокнете десертот ако не и целиот оброк доколку сте на диета.

4.Сок од грозје
Чаша сок има малку повеќе калории од виното. Ако испиете две чаши сок од грозје ќе внесете додатни 140 до 160 калории.

5.Пиво
Доколкуу испиете две пива од 0,5л слободно можете да прекокните еден оброк, затоа што веќе сте внеле речиси четвртина дневно од потребните калории.

Прегледи:
105
Објавено на:
21.11.2020