Доволен е само еден збор – како секоја кавга со партнерот да заврши веднаш

Верувале или не, постои еден многу едноставен начин да ги спречите расправиите во врската

Колку и расправата да ви се чини непријатна и незгодна, постои еден збор кој ќе ви помогне да ги расчистите несогласуваањата, а со тоа и да ја спречите разделбата.

„Кога ќе изјавите нешто што не сте го сакале, само речете „Упс“ или нешто слично со цел да спречете расправата да се продолжи – тврди брачниот советник Хал Рункел и истакнува дека, за жал, ретко партнерите имаат отворен и искрен однос“

„Делува смешно но тој израз може да промени многу и да направ вашиот партнер да сфати дека нештото не сте го направиле намерно. Пробајте го и ќе започнете нов пат, ќе покажете дека сте ранливи и дека грешите, но и ддека сакате да ги исправите грешките“ – објаснува советникот.
Коментари

[fbcomments]