ДОЗНАЈТЕ ПРЕД ДА ОДИТЕ НА ОДМОР: Што да направите доколку настрадате од медуза?! (ВИДЕО)

Во тек се летните одмори а повеќето се одлучуваат за на море, а дали сте се запрашале што треба да направите доколку ве гризне медуза…

Местото каде што ве гризнала медузата треба да го замиете со вински оцет или алкохол. Раната немојте да ја замивате со слатка вода, доколку е таа блиску очите, на лицето, устата, како и на гениталите, во тој случај побарајте лекарска помош.

Во случај само на допир со медуза, местото затријте го само со песок.

Еве што треба да направите:
Коментари

коментари