Категории

Дознајте што говори вашата омилена поза при водење љубов за вас!

Секој од нас има омилена сексуална поза. Проверете што кажува вашата омилена поза за вас. Можеби ќе научите нешто ново за себе!

Поза „лажица“

Луѓето кои ја сакаат позата „лажица“ ја вреднуваат интимноста. Тие се страствени луѓе и се грижат не само за своето задоволство, туку и за другата половина. Тоа е поза која обезбедува удобност кај двајцата љубовници. Оваа поза ја бираат луѓето кои сакаат да останат во комфорната зона.

Мисионерска поза

Ова е една од најпопуларните сексуални пози. И жените и мажите ја сакаат. Ако сте љубител на мисионерската поза, тоа значи дека ви е потребна емоционална посветеност и љубов од партнерот. Мажите, за возврат, ја бираат оваа поза бидејќи сакаат да доминираат во животот и да имаат контрола над сѐ. Паровите за кои оваа поза е омилена се конзистентни и имаат добра врска.

Поза 69

Луѓето кои ја сакаат сексуалната положба 69 се сигурни во себе. Тие добро знаат што сакаат и не се плашат од ризици и предизвици. Дали ве опишуваат овие карактеристики?

“Doggy” поза

Оваа поза е карактеристична за луѓе кои имаат животинска природа. Луѓето кои ја сакаат оваа положба се отворени и сакаат да експериментираат. Тие не секогаш бараат трајна љубов, туку се отворени и за незадолжителни односи. Тие уживаат во сексот и слободно и пристапуваат на врската. Ова е спротивно од луѓето кои ја сакаат мисионерската поза.