Драга жено, престани да плачеш. Во тебе има сила да живееш најубав живот!

Кога ќе се соочиме со тешките предизвици во животот, многу е лесно за својата болка да ги обвиниш другите луѓе и ситуациите. Време е да преземеме одговорност и да најдеме сила да се дигнеме од земја и да продолжиме напред.

Меѓутоа, прифаќањето на одговорноста бара и труд од наша страна. Честопати ги обвинуваме другите за своите проблеми бидејќи на тој начин дозволуваме да се вознемириме поради нив, наместо да бараме и наоѓаме решенија. Поради тоа моментално се чувствуваме подобро бидејќи тоа е подобар изговор отколку да погледнеме во душата. Иако може да почувствуваме олеснување на одредено време, тоа е само моментално, а на долги стази ги отежнува работите.

Престани да плачеш. Твојот живот е 100% твоја одговорност. Имаш моќ да ја менуваш ситуацијата. Заслужуваш да живееш најубав живот. На тебе е.

Заслужуваш да бидеш среќна. Заслужуваш секое утро да се будиш со насмевка на усните. Заслужуваш да го прославиш моментот. Заслужуваш да сакаш и да бидеш сакана.

1. Прифатете ја одговорноста за својот живот и верувајте на она што ви носи иднината

2. Секогаш правете го она што ве прави среќни

3. Сконцентрирајте се само на себе
Коментари

[fbcomments]