Древна јапонска техника за смирување и ослободување од стресот

Ослободете се од стресот за само неколку минути

Стресот е еден од најголемите и најчести проблеми во современото друштво кој влијае исклучително негативно на здравјето на голем број луѓе. Во Јапонија е креирана револуционерна техника која успешно се бори со тој проблем
Хроничниот умор и големата количина на обврски се главен проблем кој станува се поголем. Ако вашиот живот е исполнет со стрес за кој не можете да се изборите, лекарите ја препорачуваат оваа техника.

Секој дел од нашето тело има исцелувачка моќ, а особено прстите. Според верувањето на јапонците, секој прст е поврзан со одредена емоција.
Јапонските лекари веруваат дека масирањето на одреден прст или притисокот на одредена точка на нив може да ја олесни болката на одредени делови од телото, па дури и да го ублажи менталното страдање.

Со притискање на прстите само неколку секунди во потполност може да ве ослободи од болката, негативните емоции, па дури и од болести предизвикани од токсични емоции.
Еве за што е задолжен секој прст:

Палец: анксиозност, депресија и стре
Показалец:страв
Среден прст: лутина и бес
Домал прст: тага и неодлучност
Мал прст: недостаток на енергија

Постапката гласи: Лесно притискајте го прстот задолжен за проблемот кој ве мачи, држете така околу 30 секунди и повторете ја постапката доколку е потребно.
Коментари

[fbcomments]