Категории

Дрогирал верверица со метамфетамин (ВИДЕО)

Вервериците се животни кои припаѓаат на семејството цицачи од редот на глодачите. Има многу верверици кои се различни по својот изглед, но дефинитивно тие се животни кои многумина не ги оставаат рамнодушни. Полицијата во САД се соочила со несекојдневен случај- дрогирана верверица.

Полицијата во Алабама, Сад, при претрес на стан забележала несекојдневен настан- верверица која била дрогирана со метамфетамин.
Сопственикот на станот изјавил дека сака верверицата да ја направи агресивна, па затоа ја дрогирал.
Во текот на претресот се пронајдени и други видови на дроги, а и минуција.
Според законот во Алабама, забрането е чување на диви животни, па затоа верверицата била одземена и вратена во нејзиното природно живеалиште- шумата.