Категории

Дубаи ја отвори најголемата фонтана на светот

Најголемата фонтана на светот беше пуштена во Дубаи со величенствен огномет. (ВИДЕО)

Фонтаната се протега на 7,327 метри квадратни и е украсена со 3000 лед светилки а 7500 фрлачи на вода кои достигнуваат 105 метри во височина.

„Фонтана Палми“ се наоѓа на плоштадот во центарот Поинт на вештачки остров во облик на палма.

Најновата атракција на Соединетите Арапски Емирати влезе во Гинисовата книга на рекорди за најголема фонтана на светот. Ќе работи во текот на целата година од изгрејсонце до полноќ а млазовите вода се активираат на секои 3 минути во различни бои.