Категории

Дури и во ова мрачно време постои светлина од другата страна

Среќата секогаш се крие зад аголот, најчесто таму каде што не погледнуваме.
Дури и во вакво мрачно време, гледајќи од друга страна нештата секогаш добиваат поинаква димензија.

Важно е никогаш да не престанеш да сонуваш во овие мрачни времиња, особено во овие мрачни времиња. Дозволи им на оние малечки моменти, понекогаш премногу мали и незабележливи во секојдневието да те водат кога животот ќе стане премногу за да го поднесеш.

Застани за да го набљудуваш зајдисонцето. Излези и погледни во темното небо, види како ѕвездите се палат и гаснат во секоја секунда. Смеј се од срце дури и на оние глупави шеги кои се толку клише. Јави се на твојот најдобар пријател и кажи му колку ти значи.

Среќата секогаш се крие зад аголот, најчесто таму каде што не погледнуваме.
Дури и во вакво мрачно време, гледајќи од друга страна нештата секогаш добиваат поинаква димензија.

Прегледи:
141
Објавено на:
05.07.2020