Категории

Ѕирнете во јапонски дом за да го разберете нивниот минималистички стил

Ќе го разберете минималистичкиот стил на живот ја јапонците доколку едноставно погледете во нивниот дом. Ги сакаат едноставните работи и домот не го натрупуваат со непотребни работи, губејќи време и пари. Веруваат дека чистиот и уреден дом, носи чиста и уредна мисла.

ДОБРО ОРГАНИЗИРАНИОТ ДОМ, ЗНАЧИ ДОБРО ОРГАНИЗИРАН УМ

3306255-RTX2H2R1-1467902957-1000-04cacb9b36-1468010187

СО ПОМАЛКУ РАБОТИ, ИМА ПОВЕЌЕ ПРОСТОР ЗА ЖИВОТ3306605-RTX2H2R3-1467900045-1000-04cacb9b36-1468010187

СОБИТЕ СЕ ЧИНАТ ПРОСТРАНИ И ИМА ПОВЕЌЕ ВОЗДУХ

3306455-RTX2H2Q2-1467900015-1000-04cacb9b36-1468010187

ОСВЕТЛУВАЊЕТО НЕМА ПОТРЕБА ДА БИДЕ ЛУКСУЗНО

3305505-RTX2H2QV-1467900002-1000-04cacb9b36-1468010187

ВО РАБОТНАТА СОБРА НЕ ТРЕБА ДА ИМА НЕШТО ШТО ТИ ГО ОДВЛЕКУВА ВНИМАНИЕТО

3306005-RTX2H2QB-1467899958-1000-04cacb9b36-1468010187

МАЛКУ РАБОТИ ВО ДОМОТ СЕ УКРАСНИ

3306305-RTX2H2R4-1467899922-1000-04cacb9b36-1468010187

КУЈНАТА НЕ Е ОПТОВАРЕНА СО КУЈНСКИ ПОМАГАЛА

3305555-RTX2H2QZ-1467899908-1000-04cacb9b36-1468010187

ДОВОЛНО Е ДА ГИ ИМА НАЈПОТРЕБИТЕ НЕШТА

3306055-RTX2H2QE-1467899898-1000-04cacb9b36-1468010187 3306155-RTX2H2Q7-1467899976-1000-04cacb9b36-1468010187

ХРАНА ИМА КОЛКУ ШТО Е НЕОПХОДНО

3305455-RTX2H2QR-1467899880-1000-04cacb9b36-1468010187

МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ И БЕЗ СТОЛИЦА

3306205-RTX2H2PZ-1467901541-1000-04cacb9b36-1468010187

ДОВОЛНА Е ЕДНА МАСА И ЕДНО СТОЛЧЕ

3305905-RTX2H2R9-1467899868-1000-04cacb9b36-1468010187

НЕМА ПАРЧЕ ОБЛЕКА ВО ПЛАКАРОТ ШТО НЕ СЕ НОСИ ЧЕСТО

3306505-RTX2H2PY-1467899843-1000-04cacb9b36-1468010187

СРЕДСТВАТА ЗА ЛИЧНА ХИГИЕНА СЕ ПРИБРАНИ

3306105-RTX2H2QF-1467899774-1000-04cacb9b36-1468010187

НЕМААТ КРЕВЕТИ, ЕДНОСТАВНО СПИЈАТ НА ДУШЕК

3306355-RTX2H2QQ-1467899712-1000-04cacb9b36-1468010187