Категории

Еден ден ќе сфатиш дека има луѓе кои никогаш не изневеруваат – Но пред тоа ќе мораш да поминеш низ многу предавства

Мудар и многу корисен животен совет: Еден ден ќе сфатите дека има луѓе кои никогаш не изневеруваат, но пред тоа ќе мора да поминете низ многу, многу предавства.

Еден ден ќе разберете дека надворешниот сјај е – ништо во споредба со внатрешната убавина. Затоа, сè што е надвор – трае до првиот дожд. Она што е внатре – секогаш гори. Дури и ако е изгаснат до едвај забележлив жар. Но, лесно е да дувате и огнот полека ќе гори и ќе ве стопли.

Еден ден ќе сфатите дека многу од изјавите, цитатите, афоризмите што сте ги чуле во надворешниот свет – само празен, иако убав, пакет зборови – не се ништо повеќе од тоа. Важни се само оние вистини, кои самите сте ги сфатиле.

Еден ден ќе сфатите дека љубезноста, нежноста, љубовта и грижата се квалитети на внатрешната сила, а не на слабост.

Прегледи:
75
Објавено на:
07.06.2021