Категории

Еден ден ќе сфатиш дека среќата никогаш не била во работата, љубовните врски или успехот – Среќата е всушност во тебе!

Ќе го сфатите тоа еден ден – дека среќата никогаш не била поврзана со вашата работа или вашата диплома, или со тоа да бидете во љубовна врска со друга личност. Среќата никогаш не беше во тоа да се чекори по стапките на сите што дошле пред тебе, никогаш не беше во тоа да се биде како другите.

Еден ден, ќе го видиш тоа – таа среќа секогаш беше во откривањето, надежта, слушањето на твоето срце и следењето на тоа каде и да се избере да оди. Среќата секогаш беше да се биде љубезен кон себе, секогаш беше да ја прегрнеш личноста што стануваш.
Еден ден, ќе разбереш. Таа среќа секогаш беше да научите како да живеете со себе, таа среќа никогаш да не била во рацете на другите луѓе. Секогаш се однесуваше на тебе.

Прегледи:
180
Објавено на:
21.03.2021