Категории

Еден ден ќе зажалиш за тоа што си толку суров кон себеси

 Што би било ако еден ден се разбудиш и имаш 65 години или 75 и сфатиш дека си пропуштил многу убавини во животот поради твојот изглед, страв, несигурност.. 

Ох Боже, што би било ако еден ден се разбудиш и имаш 65 години или 75, и никогаш не го напиша тој мемоар или тој роман, или не пливаше во тие топли базени и океани сите тие години затоа што мислеше дека твоето тело изгледало непривлечно во тие бикини
или твојот стомак бил премногу опуштен, или си бил премногу опседнат со пефекционизмот и задоволувањето на туѓите критериуми за убавина што си испуштил да уживаш во креативноста, имагинацијата, слободата..

Тоа ќе ти го скрши срцето. Ќе ти ја распарчи душата. Не дозволувај да доживееш таков ден!

Прегледи:
273
Објавено на:
02.07.2020