Еден ден кога сето ова ќе заврши, ќе се заљубиш во животот повторно, и се ќе биде добро!

Ти ќе бидеш повторно истата личност која беше претходно, ќе бидеш љубезна и ќе можеш да ги слушаш туѓите приказни, повторно ќе бидеш покрај луѓето кои ги сакаш.

Еден ден, кога сето ова ќе заврши, ќе се разбудиш свеж, ќе го испиеш своето утринско кафе и ќе можеш да читаш книга како кога беше мал. Твојата мачка ќе легне во твојот скут  ќе заспие или твоето весело куче ќе биде пресреќно што те гледа.

Ти ќе бидеш повторно истата личност која беше претходно, ќе бидеш љубезна и ќе можеш да ги слушаш туѓите приказни, повторно ќе бидеш покрај луѓето кои ги сакаш.

Ќе правиш палачинки наутро и ќе го декорираш својот прозорец со цвеќиња, фотографии и перници.
Ќе ги пополнуваш фотоалбумите со матни фотографии од тебе и твоите пријатели, ќе патуваш на зајдисонце пеејќи ја омилената песна додека свири на радио.

Ќе ја посетиш твојата омилена пекара и библиотека, ќе ги гушкаш луѓето кои ги сакаш. Се ќе биде совршено и прекрасно и конечно ќе го имаш мирот кој го посакуваш. И ќе се заљубиш во животот повторно, и се ќе биде добро.
Коментари

[fbcomments]