Категории

Еден ден во вашиот живот ќе пристигне некој кој никогаш нема да замине

Знајте дека во вашата осаменост, не сте навистина сами. Иако можеби не мислите така, ќе пораснете во вашиот момент на темнина и повеќе нема да барате врски бидејќи ви се потребни. Наместо тоа, ќе дозволите љубов кога ќе бидете подготвени. Ќе го правиш тоа затоа што ќе се сеќаваш на ноќите како овие кога клекнавте и молевте болката да исчезне; ќе се сетите дека во вашите најлоши моменти, иако сте биле осамени, сте поминале низ бедата без да имате потреба да ја удавите во некој друг.

Ве повикувам да седите трпеливо во вашето време на тага, така што кога ќе ви ја даде личноста од вашите соништа, личноста која сака да ви биде сè, личноста која ве смета за нивен свет, ќе бидете на место каде што ќе ја примите нивната љубов. Ве повикувам да останете мирни и да ја оставите љубовта на мира бидејќи кога ќе ви се укаже прилика, кога ќе успеете да ја држите цврсто на дланка, ќе се заблагодарите за ноќите што ги поминувавте на колена од раната и бевте раскинати до коска.

Ќе си се заблагодарите што земавте се што имавте во себе за да се вратите сами. И поради вашата упорност, ќе го живеете животот што отсекогаш сте го посакувале со прекрасна бескрајна љубов која никогаш нема да си замине.

– Ш.Р.