Категории

Еден мал гест на нежност може некому да му го спаси целиот живот

Никогаш не знаеш колку љубезноста може да го преврти нечиј свет и да го промени нечиј живот. 

Никогаш не го знаеш вистинското влијание на тие околу тебе.
Никогаш не знаеш кога некому му е потребна насмевката која си му ја дал. Никогаш не знаеш колку љубезноста може да го преврти нечиј свет и да го промени нечиј живот.

Никогаш не можеш да знаеш колку некому му била потребна таа цврста прегратка или длабок разговор. Немој да чекаш времето да измине, немој да чекаш за да бидеш љубезен спрема другите.

Немој да чекаш некој друг да го направи тоа прв, затоа што никогаш не знаеш колку тоа може да му значи некому, никогаш не знаеш кога еден мал гест на нежност може некому да му го спаси целиот живот.