Категории

Еден знак добрина вам не ве кошта ништо, но за некого може да значи многу!

Сeкое утро запомнете ги овие зборови – Избегнувајте го она што не ве исполнува. Избегнувајте го она што ве нервира. Избегнувајте ги грижите што мислите дека ги иматем и стравовите. И ќе видите. Одеднаш помалку ќе се жалите од животот. Неговите убави работи се повеќе ќе бидат пред твоите очи. И ќе ви биде јасно дека не е се баснословно. Затоа што раните што сте ги добиле, ударите што ви ги нанесе вашиот живот оставиле лузни. Но, во сето ова треба да најдете една рамнотежа. Во спротивно ќе пукнете.

Секој ден си должен себеси да ја докажеш својата вредност. Во свет кој на секој начин се обидува да го потисне. Да те исмејува и уништи. Потврдете ја вашата вредност за да останете луѓе дури и во ситуации кога сите се преправаат дека се нешто повеќе од тоа. Потврдете го тоа со мали нешта. Зборови кои воздигнуваат друг и му даваат ветер во грб. И покажете дека може да смета на вас. Не ве кошта ништо, но може да промени се, и тоа од темел, вашиот и нечиј друг живот.