Категории

Еднаш ќе запознаеш некој кој ти дава крилја – И тогаш ќе сфатиш дека таквите луѓе само еднаш минуваат низ вашиот живот

Откако ќе ги запознаете луѓето кои ви даваат крилја, ќе сфатите дека тоа е неописливо убаво чувство.
Прво ќе бидете пријатно изненадени од фактот што овие луѓе не ве одбиваат и покрај сите ваши недостатоци, потоа нема да ви биде јасно зошто истите тие луѓе секогаш ве поддржуваат во вашите надежи и аспирации, а потоа конечно ќе почувствувате дека овие луѓето секогаш те инспирираат, за тебе најдобро, тие те прават подобар човек и покрај се.

Колку пати во животот сте сретнале луѓе во синџири, луѓе кои ве задржуваат, ве спречуваат на патот напред, запознавте луѓе кои ви велат дека вашите соништа се нереални и дека сте сонувач, што секако го сметаат за негативно. конотација. Колку пати сте сретнале луѓе кои ве празнат? Имено, пред да се сретнете со нив бевте патот на позитивната енергија и животот, а потоа после средбата како да испаруваше сè позитивно од вас и веќе немавте сила за ништо, па ни за себе.

Откако ќе ги запознаете луѓето кои ви даваат крилја, ќе сфатите дека тоа е подарок што не го заслужиле. Тоа се луѓе кои секогаш имаат пофален збор за вас, колку и да мислите дека не сте ја заслужиле таа пофалба, но во вас гледаат нешто што не можете ни да го видите. Тие ви будат некој потенцијал и вие попуштате на неговото зголемување, слушате од нив такви искрени охрабрувачки зборови што не сте ги слушнале од никој друг и тие не само што ви го подигнуваат расположението и самодовербата, туку и вербата во светот. околу тебе.

Откако ќе ги запознаете луѓето кои ви даваат крилја, ќе сфатите колку сте благословени што сте на патот на тие луѓе. Ќе сфатите дека овие луѓе не ви го прават ова само вам, туку и на сите други. Ќе сфатите дека тоа се луѓе кои имале тешко минато и кои не се само наивно позитивни. Ќе сфатите дека тоа се луѓе кои само еднаш минуваат низ вашиот живот. Повеќе од сè, ќе сфатите дека ова е можност која се дава само еднаш во животот и после која никогаш повеќе не можете да останете исти, можност да полетате и да станете најдобриот „ти“.