Категории

Еднаш мораш да се распаднеш – За да се изградиш повторно во нова подобра и посилна верзија

Може да се чувствувате како победник секое утро. Се победивте себеси кога сакавте да се откажете. Се натеравте себеси кога не сакавте да одите понатаму. И сега гледате како новата можност што ја добивте ја следи уште една нова. А она што синоќа изгледаше како крај, денес изгледа како нов почеток. Едно е сигурно, порано или подоцна треба да се распаднеш, треба да попуштиш, тоа чувство на глупост мора да дојде. Тој секогаш доаѓа. За да составиме подобра, поупорна, посилна во новата верзија.

Малку сонце и денес може да направи чуда, можете да оздадете убавина како ниедна друга. Немојте да дозволувате секоја ваша втора реченица да биде „Животот е тежок“. Па што ако е тежок. Наместо тоа кажете: „Јас сум силен и ќе се борам.“ Оставте ги зад себе ударите и разочарувањата од вчера. Вашата иднина е нераскажана приказна и не користете ги старите излитени фрази за да ја раскажете. Земете длабок здив и излезете надвор. Не е лесно, но срцето има начин да помине низ секоја бура, така ќе биде и оваа. И каков и да е живиот живот со кој еден ден ќе се гордеете.

Прегледи:
166
Категории:
Uncategorized
Објавено на:
25.11.2021