Категории

Еднаш во животот ќе наидеш на некој кој целосно ќе го преврти твојот свет

Само еднаш во животот, навистина верувам, наоѓаш некој што може целосно да го сврти твојот свет.

Им кажувате работи што никогаш не сте ги споделиле со друга душа и тие апсорбираат сè што ќе кажете и всушност сакаат да слушнат повеќе. Вие споделувате надежи за иднината, соништа кои никогаш нема да се остварат, цели кои никогаш не биле постигнати и многуте разочарувања што животот ви ги фрлил.

Кога ќе се случи нешто прекрасно, едвај чекате да им кажете за тоа, знаејќи дека тие ќе учествуваат во вашата возбуда. Тие не се срамат да плачат со вас кога ве повредуваат или се смеат со вас кога ќе се правите будала од себе.

Никогаш не ги повредуваат вашите чувства или не прават да се чувствувате како да не сте доволно добри, туку тие ве градат и ви ги покажуваат работите за себе што ве прават посебни, па дури и убави.

Никогаш нема притисок, љубомора или конкуренција, туку само тивка смиреност кога се околу. Може да бидете свои и да не се грижите што ќе мислат за вас затоа што ве сакаат онакви какви што сте.

Прегледи:
193
Објавено на:
02.04.2021