Категории

Едноставно престани да ги правиш овие нешта – Не вреди!

-Престани да враќаш на бесмислени и безвредни пораки само да го продолжиш разговорот.

-Немој да започнуваш разгворор кој делува присилено.

-Престани да чекаш да дојде петок, живеј за понеделнициите, за секој ден, викендите се само фракција од твојот живот.

-Биди среќен и кога си сам, и научи да го цениш нечие присуство.

-Престани да држиш лутина и огорченост, научи да простуваш.

-Биди ентузијастичен за се!

-Остави го минатото зад себе.

-Престани да се плашиш од тишината.

-Зборувај помалце, слушај и гледај повеќе.

-Немој да размислуваш за тоа „што би било ако би било“. Ако требало да биде ќе се случело.

-Научи да бидиш апатичен за оние кои си заминуваат од тебе, држи му ја вратата отворена.

-Знај ја сопствената вредност, сакај се себеси најмногу.

-Прифаќај ги грешките, совршенството е лажно.

-Среќавај се со пријателите почесто и поминувај повеќе време со нив.

-Стави крај на токсичните врски.

-Престани да чекаш да му недостигаш некому.