Емотиконот кој плаче од смеење е прогласен за најпопуларен во светот

Корисниците на социјалните мрежи своите емоции најчесто ги покажуваат со употреба на жолто лице кои плаче од смеење, поради што компанијата Епл го прогласи овој емотикон за најпопларен годинава.

Трагикомичниот емотикон со две солзи и широка насмевка е оценет одличен за изразување среќа, но и за депресија.

Неодамна и директорот и основач на Фејсбук Марк Зукерберг објави графикон на која се покажува дека лицето со насмевка и солзи е најпопуларно и меѓу корисниците на оваа мрежа.
Коментари

[fbcomments]